Επικοινωνηστε μαζι μας

Για οποιαδήποτε ερώτηση μπορείτε να μας καλέσετε στους παρακάτω αριθμούς ή να μας αποστείλετε e-mail. Είμαστε στη διάθεση σας.

+0030 22730 22951

+0030 22730 81951

info@pk-cplegal.com

Ευρωπαϊκοί Θεσμοί - Ευρωπαϊκά Δικαστήρια

Στα πλαίσια της άσκησης των δραστηριοτήτων μας στα ευρωπαϊκά δικαστήρια έχουν δικαιωθεί εντολείς μας ενώπιον του Ευρωπαϊκού δικαστηρίου των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου του Στρασβούργου κατόπιν παράστασης του γραφείου μας.

Συγκεκριμένα διαχειριστήκαμε υπόθεση με την οποία κρίθηκε παράνομη η προσωρινή κράτηση επί ατόμου κατηγορούμενου για κακούργημα, και αντίθετη με τις διατάξεις της Ε.Σ.Δ.Α (άρθρο 5.3 Συμβάσεως). Επιπρόσθετα κρίθηκε ότι παραβιάστηκε το δικαίωμα του τεκμηρίου αθωότητας του κατηγορούμενου (άρθρο 6.1 της συμβάσεως). Παράλληλα, σε άλλη υπόθεση κρίθηκε ότι παραβιάστηκε το αρνητικό δικαίωμα του συνεταιρίζεσθαι των εντολέων μας (άρθρο 11 παρ. 2 της συμβάσεως). Ταυτόχρονα,  συμμετέχουμε εκπροσωπώντας  και  άλλες  υποθέσεις που εκκρεμούν ενώπιον του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, έχοντας σοβαρές επιτυχίες σε διαδικασίες που πραγματοποιούνται στην αγγλική γλωσσά.

Στην δικηγορική εταιρία Πετρούσκας – Κάππου και Συνεργάτες, αναλαμβάνουμε την εκπροσώπηση και υποστήριξη υποθέσεων σας ενώπιον της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και των Ευρωπαϊκών θεσμών.